Eristämättömät saneerausputket ja -välineet

Eristämättömät putket, putkikiepit, sadehatut, muurauskartiot, saneerausmassat, ym. hormisaneerauksen tarvikkeet ja työvälineet. Näillä tuotteilla rakennat uudet tai korjaat ja saneeraat vanhat hormit!

Hormimassaus (vanhan tiilihormin/rakenneaine hormin kunnostaminen)

Beza ceramic tyyppihyväksytty keraaminen hormisaneeraus massa on nokipalon kestävä. Ruotsissa kehitetty laatutuote hormimassaukseen, on käytetty Ruotsissa jo 90-luvulta alkaen.

Hormimassaus tulee aiheelliseksi kun tiilihormit ovat rapautuneet ja aikansa eläneet Suomen vaativassa ilmastossa, usein jopa ilman piipunhattua. Vanhat tiilihormit ja rakenneaineiset hormit jäävät usein remonteissa korjaamatta, koska kukaan ei näe niiden kuntoa, toisin kuin esimerkiksi vesijohtoputkien kuntoa seurataan taloissa, mutta saatetaan ilma/savu hormien kunto jäädä huomiotta.

Suuri paloturvallisuus riski piilee vanhoissa hormeissa, varsinkin talvella kun tulisijat ovat kovassa käytössä.

Omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, mökit yms., kaikissa on sama ongelma, hormit jäävät vaille asianmukaista huoltoa ja korjausta. Jopa 80 luvulla rakennetuissa taloissa on hormit monesti korjauksen tarpeessa.

Esimerkiksi linjasaneerauksissa kun tehdään putkiremontti kerrostaloon, usein hormeille tehdään vain iv-putsaus, mikä ei kunnosta rikkinäisiä hormeja, itseasiassa linjasaneerauksen yhteydessä rikotaan olemassa olevia ilmanvaihto hormeja kun avataan pystyputkilinja hormistossa. Nätti putkiremontti tuli tehtyä, usein jopa ennätys ajassa, mutta mahdollisesti samalla talon hormisto kärsi jopa siinä määrin että koko talo onkin putkiremontin jälkeen samaa paloaluetta.

Hormimassaus (keraaminen liukuvalu ilmapallomenetelmällä, Beza Ceramic keraaminen hormisaneeraus massa) sopii erinomaisesti vanhoille tiili/ rakenneaine hormeille, erityisesti takka, leivinuuni sekä ilmanvaihto hormeille. Hormimassaus ilmapallolla ei pienennä hormin pinta-alaa ja näin veto pysyy hyvänä ja savupiipun rakenne lujittuu entisestään ja kestää kymmeniä vuosia kovaa käyttöä taas. Hormimassauksen jälkeen on syytä laittaa myös piipunhattu, näin saadaan hormi suojaan sateelta ja tuiskulta, kuiva hormi edistää aina vetoa sekä pidentää hormin käyttöikää. Hormimassaus ilmapallo menetelmällä mahdollistaa hormin massauksen katolta, usein vältytään huoneistoon tehtäviltä työ aukoilta ja näin vältytään ikäviltä ja suuritöisiltä suojauksilta sekä siivouksilta. Ilmapallomassaus laittaa samalla hormin rakenteen kuntoon ja nurkkien pyöristyessä vetokin hormissa huomattavasti paranee. Beza Ceramic massalla ja ilmapallomenetelmällä pystytään kunnostamaan myös vanhat harkkohormit, koska Beza Ceramic massa on myös samalla tavalla keraaminen rakenteeltaan kuin harkkohormin sisäputketkin.

Ilmahormimassa (Beza Vent ilmahormimassa, KERROSTALOIHIN)

Beza Vent on Ruotsalainen laatutuote jota käytetty Ruotsissa jo yli 20vuotta
Beza Vent ilmahormimassa sopii erinomaisesti kerrostalojen, rivitalojen ja omakotitalojen ilmahormien kunnostamiseen.
Hormimassaus ilmapallomenetelmällä tulee tasalaatuinen ja sileäpintainen hormi, joka pyöristää hormin nurkat, jolloin veto paranee ja hormista tulee tiivis sekä paloturvallinen. Vanhoissa painovoimaisissa kerrostaloissa paljon hormeja jotka kaipaa kunnostusta, etenkin linjasaneerauksen yhteydessä. Vanhan kerrostalon rakenteet tehty ennen niin että on hengittävät rakenteet, joten Beza Vent ilmahormi massa sopii erinomaisesti hormi korjaukseen kerrostalokohteisiin.
Museo rakennuksissakin hyväksi todettu Beza Vent ilma hormimassa takaa vuosiksi eteenpäin ehjän ja tiiviin hormin alkuperäisiä rakennus materiaaleja ja rakennustapaa kunnioittaen.
Rakenneaineisen hormin massauksen edut:

  • Nopein ja edullisin hormipinnoitus menetelmä kerrostaloihin joissa on paljon hormi kantaa.
  • Kondenssi/ sadevedet eivät mene asuntoon asti, vaan imeytyy rakenteisiin ja kuivuu kuten ennenkin.
  • Hormin pinta-ala pysyy maksimaalisena ja toimivuus paranee aina.

Hormiputkitus

Hormiputkitus sopii erinomaisesti kondensoivien tulisijojen; öljy, -kaasu, -pelletti ja hake kattiloiden hormien korjaukseen sekä sellaisten tulisijojen hormeille, joiden savukaasut ovat erittäin kuumia esim. kiukaiden ja kamiinoiden yms.
Kattila hormeihin täytyy nykyään asentaa myös kondenssiyhteet putkiin jotta kondenssi vesi saadaan hallitusti kerättyä putkesta pois eikä vesi pääse rakenteisiin tuottamaan harmia, home ja kosteus vaurioita. Huomioitavaa on, että normi omakotitalon uusi kattila saattaa tuottaa kondenssi vettä jopa 200 litraa vuodessa, joten siitä aiheutuu huomattavat kosteus ja rakenne vauriot ajan kuluessa. Ilmanvaihto hormit ja liesituuletin kanavat on hyvä korjata taipuisalla tuplaseinämäisellä rst saneeraus putkella. Kerrostalojen iv-hormeihin soveltuu oikein mainiosti taipuisa saneeraus putki, joka helppo ja nopea tapa tehdä hormikorjaus putkisaneerauksen yhteydessä, edullinen ja kestävä ratkaisu (rst putki kestää isältä pojalle).
Taipuisa saneeraus putki sopii toki myös tulisijoille ja takkasydämien liitoksiin. Kokoja saatavana aina 200mm saakka.

Tilaajan ohjeet Hormikartoitukseen:

Mitä pitää ottaa huomioon ja mitä hormikartoitus pitää sisältää.

  • Kattokuva, piiput ja hormit numeroituna.
  • Mistä tilasta hormi lähtee ja mihin piippuun/hormiin tulee. ( esim: asunto 2, toinen kerros, Wc menee piippuun 5 ja hormiin 6, mikä venttiili tilassa ja onko asunnossa korvausilma venttiiliä).
  • Hormin halkasija mitat.
  • Hormin syvyys mitta. ( Mahdolliset vaaka siirtymät).
  • Hormin rakenneaina, ( tiili, muu rakenne aine, putki, sukka).