Esittelyssä Hormex Oy

Metallihormien ja hormisaneeraustuotteiden maahantuoja

Hormex Oy on vuonna 1994 perustettu metallihormien ja hormisaneeraustuotteiden maahantuontiin erikoistunut yritys. Tarjoamme paloturvallisia sekä kestäviä ratkaisuja loppuasiakkaiden käyttöön ja toimitamme tuotteitamme myös teollisuuden tarpeisiin - näistä projekteista meillä onkin vuosien mittainen kokemus. 

Varastomme sijaitsee Helsingissä, josta toimitamme jopa muutamassa päivässä tavaraa ympäri Suomen. Meillä on kattava asennus- ja jälleenmyyjäverkosto, joka palvelee asiantuntevasti koko maan alueella. 

Testattua turvallisuutta

Hormex Oy on tutkinut ja testauttanut yhdessä Tampereen Teknillisen Yliopiston Palolaboratorion kanssa terässavupiippujen ja läpivientien turvallisuutta viimeisen kolmen vuoden aikana. Hormex Oy:n omien testien pohjana on ollut Tampereen Teknillisen Yliopiston Palolaboratorion Tulisijojen ja kevythormien paloturvallisuus -projekti, jossa olimme myös rahoittajina.

Lähtökohtana tutkimuksille oli selvittää savukaasujen todelliset lämpötilat eri käyttötarkoituksissa (kiukaat, takat ja kamiinat) ja hormien läpivientien turvallisuutta suomalaisissa paksuissa yläpohjaeristeissä, sekä näiden pohjalta kehittää turvallinen läpivientiratkaisu suomalaisiin olosuhteisiin myös ”yltiöpäisessä” käytössä.

Tutkimustulosten pohjalta olemme kehittäneet innovatiivisen ja turvallisen ilmajäähdytteisen läpivientimoduulin sekä ilmajäähdytteiset terässavupiippu ratkaisut. Metallihormien polttokokeet tehtiin yli 850 C° keskilämpötilassa ja savukaasujen huippulämpötilat olivat jopa 1050C° ja yläpohjan eristevahvuus oli neljä kertaa korkeampi kuin standardit edellyttävät (900 mm). Testit tehtiin huomattavasti rankempina kuin mitkään standardit edellyttävät, jotta Hormex oy pystyy tarjoamaan varmasti paloturvallisen ja kestävän ratkaisun kaikkiin tulisijoihin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!